ГлавнаяУкраина

Арсен Мірзоян: "Мені було страшно брати на руки маленьку донечку!"

Мірзоян починав з роботи металургом. Мріяв про сцену, але втратив слух… Та замість того, щоб здатися, він відновив здоров’я і не переставав підкорювати сцену! 

2011-й перевернув його життя: після пісенного телешоу "Голос країни" про Мірзояна заговорили і… полюбили. Як змінилося життя Арсена - говоримо з ним самим у його 38-й день народження, який співак святкує 20 травня.

Арсене, ти любиш свій день народження?

Це вже звичка - любити цей день. Приємно, коли вкотре про тебе згадають, подарунки від близьких і друзів. Спогади, підсумки за ще один рік. Зараз в мене вже є маленька традиція: святкую день народження на сцені – 5 років поспіль мені це вдається.

Арсен Мірзоян
Фото: facebook/Арсен Мірзоян
Арсен Мірзоян
Всі чекають вашого з Тонею Матвієнко одруження. На коли плануєте весілля? Раніше ти говорив, що Тоня відмовила тобі, коли вперше кликав її заміж…

Раніше то були жарти, бо освідчення має бути особливим. Є таке правило: артист має звертатись до артиста зі сцени, і я скористався нагодою. Непросто було переконати Тоню прийти на мій сольник. Вона мала два виступи саме в цей день, а вдома чекала маленька Ніна, але нам це вдалося. Про саму подію ще не думали, все-таки високосний рік – є такі забобони. В моєму віці ідеальне весілля – друзі і свіже повітря.

Ви зараз живете разом з Ніною Митрофанівною Матвієнко - як воно, поруч з тещою?

Мудра, світла жінка, яка розуміє, що таке творчий шлях. Так що термін “теща” не зовсім влучний. Я прекрасно готую їжу і в цьому вже переконалися всі, хто стикається зі мною в побуті. Так що в наших стосунках зятя і тещі все навпаки: я намагаюсь зробити щось приємне для Ніни Митрофанівни.

Арсен Мірзоян познайомився з Тонею Матвієнко на шоу "Голос країни"
Фото: facebook/Арсен Мірзоян
Арсен Мірзоян познайомився з Тонею Матвієнко на шоу "Голос країни"
Чи змінилося твоє життя з народженням доньки?

А таки змінилося! Я досить рано став татом, дуже пишаюсь своїми синами. Але коли вони народилися, я ще не усвідомлював усієї цієї величезної відповідальності за маленькі життя. Зараз інакше. Це відчуття набагато гостріше. Вперше було дуже страшно брати на руки маленьку. Чоловічі руки та ще й зі стажем металурга, як на мене, грубі для немовляти. Але з часом ти відчуваєш, як їй зручно у твоїх долонях. 

Було віришено назвати доньку Ніною одностайно в першому читанні (сміється), на честь бабусі, зберігаючи за нею прізвище Матвієнко. Ніна Митрофанівна з радістю наглядає за онукою, коли ми з Тонею відсутні, але Тоня не залишає доньку надовго, завжди поспішає до Ніни, ще не встигаємо кудись виїхати, як вона вже скучає за малою.

Фото: instagram/tonya_matvienko
Розкажи, чи показував ти маленьку сестричку своїм синам?

Малу наживо бачив лише мій старший син, саме з ним я подорожую, беру його на концерти або просто летимо до моря. Молодший вже подорослішав і, мабуть, теж прийшов час приєднати його до нашої тусовки.

Над чим ти зараз працюєш?

Багато проектів втілені в життя. Продовжую виходити на сцену в жанрі стенд-ап камеді, але не в публічному форматі. Створена програма "Мій Висоцький" на аранжування Георгія Гараняна, теж має шалений успіх і не тільки в Україні. Проект Notre Dame de Paris, де я виконую партії Квазімодо, вже вийшов за межі України: в графіку є Білорусь, Молдова та Польща. На осінь запланований ювілейний тур – 5 років на професійній сцені. І ще зовсім скоро ми розпочинаємо роботу над четвертим альбомом. А зараз триває тур на підтримку альбому "Паперовий сніг" - це третій студійник, який вийшов цієї зими. Гарний тонус, щільний графік, чудова команда.

Де любиш відпочивати?

Все просто: море і гори. Не люблю нудьгувати, тому обираю активний відпочинок. Сноуборд, рафтинг, веломандрівки, волейбол - все, що дійсно вимикає мене від сьогодення. Також практикую інформаційне голодування - пишу в цей час вірші, пісні і портрети.

Фото: facebook/Арсен Мірзоян
Як стежиш за своєю формою?

Я не буду оригінальним і скажу так: і спортзал, і дієта, і активний відпочинок.

Що на сьогодні вважаєш своїм найбільшим досягненням?

Думаю, що це - просто бути тим, ким ти є! Ціль має бути, але вона не головна, а головне - це твій шлях. Гармонія і спокій не в досягненнях, а в можливостях. Можливості бути собою. Дуже багато людей мають досягнення, але так і не знаходять свій шлях. Я б міг стати помітною особистістю у себе на заводі, як приклад. Мова йшла б теж про якісь досягнення, але щоб бути собою, мені потрібна сцена і гітара. Це мій шлях!

Мірзоян на презентації проекту "Переможці", присвяченому героям АТО, які втратили кінцівки на війні
Фото: facebook/Арсен Мірзоян
Мірзоян на презентації проекту "Переможці", присвяченому героям АТО, які втратили кінцівки на війні
Про що зараз мрієш?

Мрію про людяність навколо, мрію про часи, коли люди викинуть на смітник символіку і підручники з історії. 

Щоб бути людиною, мені не обов’язково нишпорити в білизні імператриці і усвідомлювати, що мої діди були вбивцями. Так, вони вбивали ворога, вони захищали свою землю від загарбників… Але ж вбивали… Якщо нічого не змінювати, ми будемо вчиняти так само. 

Чому я про це мрію? Тому, що я проти того, щоб брати в руки зброю. Особисто мені, щоб бути людиною, потрібна сцена і гітара. Свою мрію я вже втілив, на черзі мої малі. 

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram